diumenge, 26 de març del 2017

[28]. 1820. Washington Irving, «La llegenda d'Sleepy Hollow»

 The Legend of Sleepy Hollow (English Edition) eBook: Irving, Washington:  Amazon.es: Tienda Kindle

 1:35:00
«Sleepy Hollow», de Tim Burton, 1999
👉enllaç film
👉enllaç llibre


 1:45:00
«The legend of Sleepy Hollow», film 1980.

Substital: afegiu subtítols a Youtube 👉enllaç
Extensió de Chrome (que funciona prou bé) per trobar i afegir subtítols als vídeos en diferents llengües. Sempre que puguem, cal veure les pel·lícules en la V.O. (versió original).



«Conta la llegenda que un genet sense cap vagareja pels voltants de Sleepy Hollow i que per on passa conrea mort i foscor. El ressò de les seues cavalcades nocturnes aterreix la població. Excepte Brom Bones, el rival del mestre Ichabod Crane per a conquerir Katrina van Tassel, una rica hereva de la contrada de la qual s’ha enamorat. Crane pretén eixir de la misèria casant-se amb la jove, però el busca-raons de Bones té un aliat extraordinari: l’espectre del Genet sense Cap».

👉 enllaç
«La llegenda de Sleepy Hollow (títol original en anglès: The Legend of Sleepy Hollow), també coneguda com la Llegenda de la vall encantada o la Llegenda del genet decapitat és un conte de terror de l'escriptor nord-americà Washington Irving. El va publicar en la seva col·lecció The Sketch Book of Geoffrey Crayon, Gent. al 1820 mentre vivia a Birmingham (Anglaterra). La història es basa en un conte alemany popularitzat per la població danesa de la Nova York de la postguerra. L'escriptor i filòleg alemany Johann Musäus va editar el conte original en el seu recull de Contes populars dels alemanys, Volksmärchen der Deutschen (1782–1786)».

 
Temes de debat i comentari
L'autor i l'obra en el romanticisme de l'època.
El poder de la suggestió sobrenatural en el folklore i la cultura popular.
Història vs. llegenda.
El vell ordre vs. progrés, camp vs. ciutat.
Matrimoni per amor vs matrimoni per diners.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada