dilluns, 3 d’octubre del 2016

[03]. 1902. Artur Conan Doyle, «El Gos dels Baskerville»



1:19:00
Sir Arthur Conan Doyle's The Hound of the Baskervilles, film (1939).

Substital: afegiu subtítols a Youtube 👉enllaç
Extensió de Chrome (que funciona prou bé) per trobar i afegir subtítols als vídeos en diferents llengües. Sempre que puguem, cal veure les pel·lícules en la V.O. (versió original).

 1:21:00
The Adventures of Sherlock Holmes

👉Sherlock Holmes, Britannica, enllaç

Il·lustració de Junceda per a una aventura de Sherlock Holmes (1909).


«...després de pràcticament un silenci absolut des de 1909, any en què va tancar l’efímer setmanari Literatura Sensacional, el primer que va recollir les peripècies del personatge en català, arrencant el 1908 fins a completar 21 relats i la novel·la El gos dels Baskerville.

Llavors ja feia dues dècades que el metge Arthur Conan Doyle havia començat a combatre l’avorriment derivat de la manca de clients a la seva consulta de Southsea (Hampshire) modelant un detectiu genial sota la inspiració dels investigadors Auguste Dupin i William Legrand, sortits de la imaginació d’Edgar Allan Poe, així com de dues figures reals que admirava profundament: el doctor Joseph Bell, professor seu de medicina a la Universitat d’Edimburg, capaç d’endevinar la professió dels seus pacients i d’emetre un diagnòstic abans que haguessin obert la boca, i el científic Humphry Davy, president de la Royal Society i fundador de l’electroquímica.»
 
👉enllaç

Temes de debat i comentari:
L'autor i l'obra en el seu context.
Les diverses versions cinematogràfiques
Racionalisme contra superstició.
El mètode holmesià.
Ciutat vs camp.
Les aficions del geni.
El bé contra el mal (Moriarty).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada